НАШІ ТВОРЧІ КАНІКУЛИ

Наші юні художники не нудьгують на канікулах, вони малюють і приймають участь в онлайн-виставках.

Одна з таких виставок - Всеукраїнська онлайн виставка дитячого малюнка "Ми не нудьгуємо - ми мрію малюємо", яка започаткована Галереєю "Єлисаветград.

Щойно отримали Дипломи учасників онлан виставки Никлеса Валентина ( керівник Чуніхіна О.О.), Федоренко Вікторія (керівник Сербул С.І.), Хомутовський Анатолій (керівник Дмітрієва М.М.). Вітаємо юних художників та бажаємо творчого натхнення...

/Files/photogallery/Диплом Федоренко В..jpg/Files/photogallery/Федоренко В..jpg/Files/photogallery/Диплом Хомутовський А..jpg/Files/photogallery/Хомутовський А..jpg/Files/images/Диплом Никлеса В..jpg/Files/photogallery/Никлеса В..jpg

Продовжуємо отримувати приємні новини і нагороди!

Підбито підсумки ІІІ Всеукраїнського конкурсу творчих робіт школярів «Гуманне ставлення до тварин», який проводився з метою популяризації гуманного ставлення до тварин у суспільстві, насамперед, серед учнівської молоді. Конкурс проводився у співпраці з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Щаслива лапа».

СЕРБУЛ КСЕНІЯ, учениця 3 класу, здобула ІІІ місце в конкурсі і отримала в подарунок освітньо-розважальну настільну гру «Happy paw» !

Щиро вітаємо Ксенію з перемогою!


/Files/photogallery/Рисунок (79).jpg/Files/photogallery/изображение_viber_2020-07-21_17-08-52.jpg



Ніколи не втомлюємося пишатися нашими учнями і батьками!

Знову гарна новина! Перемога у Дистанційному Міжнародному Online-конкурсі Образотворчого та Декоративно-прикладного мистецтва "Симфонія кольорів - Самоцвіти".За результатами конкурсу Сербул Валерія, учениця 4 класу, здобула І місце у 2 віковій групі і Неклеса Владислав, учень 7 класу, здобув ІІ місце у 3 віковій групі.

Шановні наші переможці! Нехай цей конкурс стане ще одним доказом ваших талантів і здібностей, нехай у вашому житті вас чекає ще багато таких участей і перемог, хай для вас кожен день дарує вірний стимул і високе прагнення, нехай поруч завжди буде підтримка близьких і друзів.

/Files/photogallery/Диплом Сербул В..jpg/Files/photogallery/Диплом Никлеса В..jpg/Files/photogallery/Медалі.jpg

Навчальний рік завершився, а нагороди надходять.

ЩАСЛИВЕ ДИТИНСТВО" нагороджує.

У нас приємна новина! Ми отримали результати Всеукраїнського конкурсу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва "Шасливе дитинство".

Владислав Никлеса нагороджується дипломом І ступеня.

Вітаємо Влада та його родину з першим місцем у конкурсі і бажаємо подальших перемог!!!


/Files/photogallery/Конкурс Щасливе дитинство.jpg/Files/photogallery/Медаль Никлеса В..jpg


/Files/photogallery/В саду гуляла, квітки збирала Никлеса Владислав.jpgВ саду гуляла, квітки збирала.

16 червня 2020 року відбулося урочисте вручення Свідоцтв про здобуття базової середньої освіти учням 9 класу. Вітаємо вас, дорогі учні, із успішним закінченням 9 класу та з отриманням дуже важливого документа у вашому житті. Бажаємо, щоб знання, набуті в школі за роки навчання, стали для вас основою для вибору подальшого життєвого шляху.

Возсіятський ліцей. Вручення свідоцтв. 9 клас. 2020 рік.

Творчий пазл позашкілля Миколаївщини.

До проєкту "Творчий пазл позашкілля Миколаївщини" приєднуються вихованці гуртка з народознавства "Сонячний віночок" Возсіятського ліцею Єланецької РДА.

#ТворчийПазлПозашкілля #ПозашкілляМиколаївщини #ОБХТ #ПозашкільнаОсвіта

З глибин віків коріння Роду нашого буяє,
Розкішним гіллям вже сягає до небес.
Рід наш плекає мову, пісню, білосніжну вишиванку,
Плете вінок, невтомно сіє жито та овес!
Ми – молоді листочки того Дерева,
Шануємо коріннячко його –
Ми бережемо звичаї народні,
Щоб через товщу літ не втратити свого!

/Files/photogallery/Творчий пазл позашкілля Миколаївщини.jpg

Творчий пазл позашкілля Миколаївщини. Гурток з народознавства Сонячний віночок.

ОСТАННІЙ ДЗВОНИК 2020

Ось і підійшов до завершення навчальний рік. Здається, ніби, зовсім недавно ми всі разом стояли на шкільному подвір’ї, вслухалися у малинову пісню першого дзвоника, який сповіщав про початок навчального року. А сьогодні вже час його завершувати.
Дорогі діти, вчителі та батьки! Вітаємо вас із закінченням 2019-2020 навчального року та Святом Останнього Дзвоника. В цьому році всі як ніколи чекали на цей день: учні, вчителі і навіть батьки. Ви великі молодці, впоралися з усіма перешкодами та труднощами.
Тож бажаємо вам здоров'я, миру, гарно відпочити, набратися сил та натхнення, а випускникам - щасливої дороги у доросле життя. До зустрічі в новому навчальному році!

Останній дзвоник 2020. Возсіятський ліцей.

ШАНОВНІ ДРУЗІ!

Вітаємо усіх вас з чудовим святом неповторної, барвистої української культури - з Днем вишиванки! Нехай це чудове свято зітре всі кордони й об'єднає українців по всьому світу!

Чудового настрою та різнобарвних вражень вам на цілий день!

А для того, щоб співала ще й душа, даруємо вам до свята пісню "Вишиваночка", яку виконують наші юні артистки.

Вишиваночка Вокальний колектив Смайлики Возсіятського ліцею

ПРИЄДНУЄМОСЯ ДО ФЛЕШМОБУ ДО ДНЯ ВИШИВАНКИ!!!

Українці завжди вирізнялися серед інших народів Європи. Наш національний одяг, подібно до мови, культури й традицій – це один із основних видів ідентифікації себе серед загалу чужинців, як на Батьківщині, так і за кордоном.

Дякую дівчаткам нашого закладу, які прагнули це показати. Радію з вашої ініціативності, креативності, гарного настрою та милуюся вашими вишиванками.

Флешмоб до Дня вишиванки Возсіятський ліцей

з Міжнародним днем сім'ї

15 травня у світі відзначають Міжнародний день сім'ї! Вітаємо кожну родину возсіятчан з цим святом! Вітаємо шкільну родину Возсіятського ліцею, яка складається з представників ваших родин! Родина - це люди, які знають усі ваші секрети, вперто пам'ятають найкумедніші ситуації, що з вами траплялись.
Родина - це люди, які допомагають Вам дистанційно працювати, тато, більше мама, вчителі, які не дають спокою, щось вигадують, мудрують.
Родина - це люди, з якими часом буває дуже нелегко. Але без них - набагато важче. Так, як і нам, учителям. Ми дуже сумуємо за Вами, наші учні, тому , що без Вас – в школі тихо, сумно, безрадісно.
Зрештою, родина - це люди, з якими у вас не лише кровний зв'язок.
Любіть і бережіть своїх рідних! Понад усе на світі! Адже ви - фортеця один для одного, якою б великою відстань між вами не була.

Музичне привітання до Дня Сім'ї!!! 15 травня!

ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ТА ДНЯ ПЕРЕМОГИ

8 і 9 травня в Україні відзначаються Дні пам’яті та примирення, з нагоди незабутнього подвигу визволителів від навали нацизму і вшанування жертв Другої світової війни, та День Перемоги.
У ці дні ми говоримо про сумні події 1939 – 1945 років. Згадуємо всіх тих, перед ким ми у неоплатному боргу за наше сьогодення, схиляємо голови перед полеглими у боях, у концтаборах, у вирі воєнного лихоліття. Важко знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. Все менше і менше залишається живих учасників, свідків Другої світової війни.
Низький уклін, вічна пам'ять і слава визволителям, котрі зі зброєю у руках захистили свободу і незалежність країни та воїнам, які сьогодні захищають цілісність нашої держави на сході України.
Цьогоріч травень зустрічаємо в умовах карантину. Не буде традиційних масових заходів. Тож ми вирішили привітати всіх відеороликом «Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять – наче квіти на броні…» А також згадати своїх близьких і поділитися їх історіями на сторінці ліцею у ФБ, щоб подякувати визволителям за мир і свободу.
Багато років віддаляють нас від тих подій, але ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати неоціненний подвиг ветеранів Другої світової війни – як приклад патріотизму, мужності та справжньої любові до рідної землі.
Нехай на нашій благословенній землі завжди панують мир, спокій та добро.
З Днем пам’яті та примирення! З Днем Перемоги!
Пам'ять серця... Пам'ять сивини... Пам'ять - наче квіти на броні...

34 річниці Чорнобильської катастрофи присвячується…

26 квітня 1986 року. Ця дата навіки записана в історію людства чорними буквами. Це трагедія, з якою не зрівняється жодна відома до цих пір катастрофа.34 роки тому, в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, сталася жахлива аварія за всю історію ядерної енергетики. В довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Тисячі загиблих, тисячі тих, хто ліквідовував наслідки аварії, втратили своє здоров’я – така страшна ціна Чорнобильської трагедії.34 роки чорний день Чорнобильської трагедiї продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пiзнiше народився далеко вiд покривдженої землi. Цей день не минув безслiдно. Уже давно вiддзвенiли чорнобильськi дзвони, але у пам'ять всього людства вони увiйшли стогоном i болем душі на століття.

Залишився цей день у пам’яті і наших земляків - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які працювали в зоні відчуження – Битка Андрія Миколайовича, Касьянова Івана Миколайовича, Колісніченка Івана Павловича, Орсача Сергія Михайловича, Шевцова Миколи Івановича.Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!А тим ліквідаторам, котрих вже не має поряд з нами - нехай земля буде пухом. Пам'ять про них завжди житиме в наших серцях.

Дякую ліцеїстам за створення відеоролика. Вірши читають Машкіна Анастасія, Стецюк Віолета, Тюпа Світлана, Добрянська Єлизавета, Сербул Ксенія, Пурдик Станіслав.

Відео "Чорнобиль. Країна пам'ятає." wym-1587899412576

Відеоматеріал з теми, який корисно буде переглянути:

Музей «Чорнобиль» Віртуальний тур. wym-1587899589777

Документальний фільм «Чорнобиль».wym-1587899646679

ЧОРНОБИЛЬ – 30 років після катастрофи. У відео відтворена хронологія подій на Чорнобильській АЕС в ніч 26 квітня 1986 року. wym-1587899716450

Щорічно 22 квітня у всьому світі відзначають День Землі.

Це свято найглобальніше на планеті — його відзначають у 192 країнах. Перша акція до Дня Землі відбулася 22 квітня 1970 року у США. У 2020 році буде ювілейний 50-й День Землі.В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один день відмовитись від користуванням автотранспортом. Земля – це величезний дар, ресурси якого буде неможливо використовувати вічно. Ми не зможемо врятувати планету згадуючи про неї лише один день на рік – цього явно недостатньо. саме тому слід піклуватися про оточуюче нас середовище протягом всього року. Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи, та саме з таких дій складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

/Files/photogallery/1.jpg


Привіт, друзі! Нумо, приєдуємось до акції і змагаємось класами! Шиємо торбинки замість поліетиленових пакетів і рятуємо планету від екологічної катастрофи! А також поборемось за головний приз.

Громадська організація «Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World»з 20 березня2020року до 22 травня2020року запрошує учнівську молодь взяти активну участьу всеукраїнському проєкті«МІШЕЧОК».

Умови проєкту та анкета для колективних учасників за посиланням: wym-1587055034580

/Files/photogallery/90797701_1871681353139006_935846912504889344_o.jpg

Наближається Великдень – одне з найсвітліших та найрадісніших свят, яке впродовж багатьох поколінь вшановують українці.

З метою популяризації та відродження традицій української національної культури, розвитку творчого потенціалу дітей та молоді, виховання естетичного та художнього смаку, підняття настрою та створення позитивних емоцій під час режиму карантину запрошуємо усіх бажаючих долучитися до шкільної Великодньої акції- handmade в режимі онлайн «Весна вже воскресла, нам Великдень принесла».
Акція триває з 13 по 16 квітня.
Як взяти участь в акції?
Пропонуємо намалювати малюнки, картини, плакати (техніка виконання різна), створити колажі на великодню тематику, виготовити, розмалювати, оздобити великодні писанки, композиції, тощо.
Не забудьте вказати прізвище та ім’я автора та клас.
Інформацію про проведену акцію буде висвітлено на сайті ліцею.
Фото робіт надсилати класним керівникам до 16 квітня для подальшого розміщення у альбомі Великдень 2020 на нашій сторінці у фейсбуці.
Ви маєте прекрасну можливість подарувати море позитиву та радості собі та своїм друзям, рідним, знайомим.

/Files/images/Пасха 1.jpg

12 квітня - Міжнародний день авіації та космонавтики.

Нехай Ваші помисли будуть такми, як ими чистинебо,вчинки такими ж яскравими, як далекі космічні зірки,а життя щасливим та довгим як сам Всесвіт!Нехай все буде космічно!
А ще можемо з користю провести день, віртуально подорожуючи Миколаївщиною, а саме - в Музей ракетних військ стратегічного призначення - колишній надсекретний об'єкт СРСР, що базувався неподалік смт.Побузьке на межі Кіровоградської та Миколаївської областей.
/Files/images/День космонавтики.jpg

wym-1586721998629

11 квітня Міжнародний день визволення в’язнів концтаборів.

В цей день весь світ віддає данину скорботної пам’яті жертвам нацизму, які загинули в концтаборах.

1943 рік. Війна лютує на території України. Возсіятське. Біля приміщення сільської ради гуртуються люди; німці і поліцаї бігають заклопотані. Сьогодні вони оголосили возсіятчанам, що всіх юнаків і дівчат 1926 року народження, забиратимуть на примусові роботи до Німеччини.
Заголосили матері, зчорніли лицем батьки – розпач запанував у Возсіятському. Боже милий, хто ж допоможе? Дітей 16-17 років грузять на підводи, на гарби і везуть у невідомість! Тих, хто намагався втекти – чекала кара – повішання…
Василь Кльосов, Даша Касянова, Маруся Чуніхіна, Ніна Чернякова, Таня Клєвцова, Паша Пернатій, Поля Рудська, Маруся Богданцева і ще багато возсіятських хлопців та дівчат потрапили у списки на відправлення до Німеччини.
Забрали дітей і повезли на Вознесенськ. Петро Чуніхін поїхав слідком. Дістався Вознесенська. Там дітей, як худобу, грузили в товарняки. Серед тих дітей і його донечка Маруся – тендітна чорнява дівчина. Петро кинувся до вагона, намагався забрати свою дитину, та де там – німець-охоронець нацькував на нього собаку. Петро впав і покотився до низу від колії…
Поїзд рушив, а він ще довго дивився йому у слід. Ковтав гіркі сльози і думав: «Що ж я скажу дружині? Вона ж мати, плаче і чекає, що я привезу Марусю додому»…
Це історія з життя Марії Петрівни Стецюк, яка єдина в нашому селі залишилася свідком цього свавілля німців.
В календарі існує ще одна трагічна дата 18 січня - День пам'яті з початку примусового вивезення нацистами населення України до Німеччини. Але пам'ятати мусимо завжди!
Р.S. Давайте переглянемо разом фрагмент відео з концерту Возсіятського БК "Перемога.Одна на всіх" і запалимо свічку пам'яті. В відео звучить авторський вірш Торби Л.А., присвячений Стецюк Марії Петрівні, а сама композиція - це присвята нашим односельцям...
А Марії Петрівні побажаємо здоров'я та довгих років життя!

wym-1586721807360

Привіт усім! День сьогодні радісний, сонечко посміхається, підморгує, бо знає, що 7 квітня Всесвітній день здоров'я!

/Files/images/День здоров\'я картинка.jpg

Всесвітній день здоров'я 2020 року - це шанс звернути увагу на тему здоров'я та нагадати усім про важливість піклуваня про нього. Всесвітній день здоров'я - це підказка та заклик підтримувати активний спосіб життя, щоб залишатися здоровим і запобігати хворобам.

Головною цінністю у житті є наше здоров’я. Почуваючи себе в гармонії з власним тілом і навколишнім світом, ми маємо гарний настрій, доброзичливо відносимось до інших та задоволені самі собою. Шкідливі звички, постійні стреси і неправильне харчування руйнують здоров’я людини.

Поради, щоб бути довгожителем:

1.Часто спілкуйтеся: дослідження свідчать, що люди, які часто зустрічаються з друзями, вдвічі менше хворіють порівняно з тими, хто уникає спілкування.

2.Посміхайтеся: сміх посилює імунну систему, спалює калорії та покращує загальне самопочуття.

3.Вирощуйте квіти: рослини очищають повітря в кімнаті, насичуючи його киснем.

4.Уникайте вживання спиртних напоїв: алкоголь затримує розумовий та фізичний розвиток.

5.Не сидіть нерухомо біля телевізора: намагайтеся виконувати які-небудь рухи; якщо є необхідність сказати що-небудь людині, яка знаходиться в іншій кімнаті, не кричіть, а підійдіть до співрозмовника (як стверджують медики, 6 хв. ходьби сходами щоденно продовжують життя людини на 2 роки).

6.У никайте стресів: у цьому вам допоможуть три прості правила – дихайте нормально, повільно, легко; стежте за поставою; контролюйте свої дії — навіть якщо все безнадійно, лише ви самі зможете змінити ситуацію.

7. Перед тим, як лягати спати, зробіть 5-10 присідань і 20-40 помахів рук.

8.Вранці не піднімайтеся з ліжка надто різко: за ніч поміж хребцями накопичується рідина, тому, прокинувшись, необхідно "потягнутися", щоб дати можливість хребту "прокинутись".

9.Часто мийте руки: про велику кількість мікроорганізмів, що спричиняють хвороби, добре відомо всім.

10. Вживайте продукти, які містять вітамін Е: наявність цього вітаміну в організмі попереджує серцеві захворювання.

11.Не паліть, уникайте задимлених приміщень.

12.Розвивайте силу волі, яка допоможе не піддатися спокусі спробувати наркотичні речовини.

Будьте здорові і піклуйтеся про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких кожного дня, адже це запорука щасливого життя!

ТОП факторів здоров'я. wym-1586505168371






Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.